Összetevők

Retinol

Mi az a Retinol?

A retinoidok egy összefoglaló név, amelybe beletartozik a retinal, a retinalsav és egyéb származékok mellett a retinol, ami lényegében a tiszta A-vitamint jelenti. A retinolsav az egyetlen FDA (az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal) által is jóváhagyott anti-aging hatóanyag.

Retinol a bőrápolásban

A retinol a bőrben lévő enzimek segítségével retinolsavvá alakul, amely így 10-20-szor hatékonyabbá válik. Ennek köszönhetően nyújt megoldást számos bőrproblémára, mint az akne, tág pórusok, pigmentfoltok. Fokozza a bőr kollagén termelését, antioxidáns tulajdonsága miatt képes lassitani a már meglévő kollagén lebomlását is. Ahogy más hatóanyagok esetében, úgy a retinol használatától sem szabad rögtön csodát várni. A bőrnek átlagosan 3-6 hónapra van szüksége ahhoz, hogy megújuljon és az eredmény láthatóvá váljon. A türelem és kitartás tehát kulcsfontosságú.

Niacinamide

Mi az a niacinamide?

A niacinamide (más néven nikotinamid) a B-komplex család tagja, a B3-vitamin, amely minden bőrre használható beleértve a száraz érzékenytől a zsíros kombinált bőrtípust.

Niacinamide a bőrápolásban

A tudatos bőrápolásban egy igazi jolly jokernek számít, ugyanis szinte mindenki arcápolási rutinjába beilleszthető. Egyik nagy előnye, hogy a niacinamide kompatibilis számos más szuper összetevővel, mint például a retinol,a hialuronsav, C-vitamin, antioxidánsok vagy éppen a keramidok. Vizben oldódó vitaminról van szó, amely láthatóan segít összehúzni a pórusokat, normalizálja a faggyútermelést, illetve gyulladáscsökkentő hatású.